Младежите от Ротаракт монтират маси за шахмат в централния парк

Младежите от Ротаракт монтират маси за шахмат в централния парк
Младежите от Ротаракт монтират маси за шахмат в централния парк / netinfo

Младежкият Ротаракт клуб - Велико Търново стартира поредната си инициатива, с подкрепата на местния Ротари клуб. На една от централните алеи в парк „Марно поле" ще бъдат разположени три маси за шахмат.

Средствата за изграждането им, които възлизат на повече от 1500 лева, са събрани чрез лични дарения от членовете на клуба.

Младежите от Ротаракт се надяват по този начин да дадат личен пример и на други граждани, да участват със средства, или с личен труд в различни инициативи, имащи за цел превръщането на Велико Търново в интересно и атрактивно място за жителите и неговите гости.

Официалното откриване на масите за шахмат ще бъде от 18.00 часа в парк „Марно поле". Поканени са кметът д-р Румен Рашев, представители на Ротари клуб и деца от шахматните клубове във Велико Търново и страната.

Организиран е демонстрационен турнир по шах, с участието на деца до 14 години от великотърновската шахматна школа и представители на други градове. След това всички желаещи ще могат да премерят сили с младите шахматисти или помежду си.