Локомотив с нова резултатна победа, Любо Генчев пак с хеттрик
Локомотив с нова резултатна победа, Любо Генчев пак с хеттрик / Дарик нюз, архив

Нова резултатна победа записаха горнооряховските футболисти, а Любо Генчев в четвърти пореден мач се отчете с хеттрик. В Габрово гостите поведоха в 8- ата минута, в която Тишо Кънев бе изведен сам, напредна и би за 1:0. Пробив на Любо Генчев в 20- ата завърши с центриране към Антоний Балъков, който с глава вдигна на 2:0. За 3:0 се разписа самият Любо Генчев, след като Кънев предизвика карамбол в полето на домакините в 43- ата минута. В 44- ата Балъков проби отдясно, завъртя се и шутира в близкия ъгъл за 4:0. Буквално след подновяването на играта от центъра гостите отново разиграха добре и от въздуха Кънев би ефектно за 5:0.

През втората част “железничарите” стигнаха до още три попадения между 80- ата и 90- ата минути. Две от тях заби Любо Генчев, третото бе автогол на бранителя на габровци Иван Стефанов, който опита да изчисти топката при остро центриране. Преди това Тони Балъков прати веднъж топката в мрежата на “Янтра”, но бе маркирана засада и гол не бе зачетен.

След успеха горнооряховци са втори в подреждането на Северозападната "В" група на две точки под върха, на който е "Локо" /Мездра/, а нападението им е най- резултатно с 49 отбелязани гола.

„Локомотив”: Димов, Стефанов, Славчев, Пенев, Велчев, Петров /53 Димитров/, Я. Генчев, Л.Генчев, Кънев /53 Русев/, Март. Иванов, Балъков /76 В. Трифонов/.