Кубински танцьор с уроци по салса в школата на Un Beso
Кубински танцьор с уроци по салса в школата на Un Beso / sxc.hu

Кубинският танцьор и инструктор Раул Торрес пристига във Велико Търново за специални уроци по салса в школата на "Un Beso". Прочутият представител на кабаре "Тропикана" ще покаже новостите в салса кубан стил.

Специално внимание Раул ще отдели на техниката на танцуване при кавалерите и при дамите в отделни уроци днес от 16:00 ч. и от 17:15 ч. Вечерта ще продължи с фиеста-парти в боулинг клуб от 21:00 ч., където специално за великотърновци известният танцьр ще покаже новите си хореографии.

Раул Торрес е от Хавана и е представител на известното танцово кабаре "Тропикана". Като част от кабаретното шоу Раул е участвал в множество национални и международни представления в цяла Европа. Освен салса, хореогръфът преподава и други кубински танци като румба, guaguanco, мамбо, ча-ча, pilon, mosambice, guaracha, casino y rueda.

Раул пресъздава музиката чрез свой собствен танцов стил, който нарича "TROPICANA STYLE". Този стил се характеризира с "експлозия" на движенията на телата на мъжа и жената в танца, скоростта, с която движат краката си, комбинацията от движения на ръце и крака - всичко това комбинирано с джаз и son.

Уроците ще са еднакво интересни и забавни както за тези, които сега откриват магията на латино танците, така и за по-напредналите.

Танцово студио "UN BESO" е водеща школа по салса във Велико Търново. Клубът е създаден преди две години от Дарина Господинова, Иглика Иванова и Ваня Пецурова и непрестанно предлага нови предизвикателства в света на латино танците за своите членове. В момента в школата на "UN BESO" се обучават групи по меренге, бачата, салса кубан стил и салса LA стил. Тренировките за начинаещи са всеки понеделник и сряда от 18:30 ч. Залата се намира срещу Старата поща във Велико Търново.