Конкурс популяризира делото на Паисий Хилендарски

Конкурс популяризира делото на Паисий Хилендарски
Конкурс популяризира делото на Паисий Хилендарски / Sofia Photo Agency, архив

"Аз, Паисий, събрах и написах за моя български род ... " е темата на конкурс за детско-юношеско творчество, организиран от Регионалния инспекторат по образованието и Народна библиотека "П. Р. Славейков" във Велико Търново. Конкурсът е в две области - литература и изобразително изкуство, като целта е да се популяризира животът и творчеството на будителя Паисий Хилендарски.

Участие могат да вземат деца и юноши (индивидуално или колективно) на възраст от 7 до 18 г. от всички учебни заведения във Великотърновска област, разпределени в три възрастови групи: 7-10 г., 11-14 г. и 15-18 г.

До 9 март всеки участник има право да представи за поезия - до две творби, за проза - една творба до три стандартни страници, за рисунка - до две живописни или графични творби с размер 25/30см., без паспарту и рамка. Творбите се предават във филиал „Славейче" на ул. „Симеон Велики" 7 във В. Търново или на prs@libraryvt.com. На 12 и 13 март жури ще номинира участниците.

Резултатите ще бъдат обявени на 15 март в Библиотечно-информационен център „Славейче". Отличените творби ще бъдат публикувани в сайта на библиотеката и включени в празнична изложба.