/ БГНЕС
Коледният базар във Велико Търново отваря врати на 26 ноември,  съобщиха организаторите на инициативата от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.

До 31 декември парк „Марно поле“ ще бъде превърнат в приказно коледно градче. Както всяка година, така и през тази, в къщичките ще се предлагат различни сувенири, ръчно произведени изделия, разнообразни месни деликатеси, сладки лакомства, традиционното греяно вино и други.

За първи път на базара ще бъдат разположени и нови дървени павилиони, в които ще се предлага още по-голямо разнообразие от коледна украса, играчки,сувенири, сезонни стоки и още много празнични захарни и кулинарни изкушения.

Община Ямбол организира коледен базар

Децата ще могат да пуснат своите писма до Дядо Коледа в специалната Коледна поща, която ще бъде отворена до 21 декември. За да получат отговор, помощниците на белобрадия старец съветват всички малчугани да не пропуснат да напишат обратен адрес в своите желания.

В очакване на Коледа, на базара по традиция ще се проведат и няколко благотворителни кампании. Една от къщичките ще бъде на разположение на талантливите самодейци от социалните услуги в общината, а в нея ще бъде разположена благотворителната изложба „Ние можем“, която се организира за 15-а поредна година.

Коледният базар се организира от Община Велико Търново и Ообщинска туристическа агенция „Царевград Търнов“. Той ще работи в съответствие с всички противоепидемични мерки за осигуряване на безопасна среда. 
Информационна агенция Фокус