Коалиция ГОРДА България представи управленската си програма в Беляковец
Коалиция ГОРДА България представи управленската си програма в Беляковец / снимка: ГОРДА Балгария

Коалиция  ''ГОРДА България'' се срещна с жителите на с.Беляковец. На срещата присъстваха водачът на листата в четвърти многомандатен избирателен район Станислав Недков - Стъки, подгласничката му д-р Марияна Кирилова,  проф.Лъчезар Андреев - преподавател във ВТУ "Св.св. Кирил и Методий", специалистът по маркетинг и реклама Ивелина Русинова, бизнесменът Даниел Панев. Присъстващите проявиха засилен интерес към събитието, заявявайки, че това е важно както за тях, децата и внуците им, така и за държавата.

Водачът на листата Станислав Недков - Стъки представи точки от предизборната програма на Коалиция „ГОРДА  България": незабавни мерки срещу битовата престъпност, осигурявайки полицейско присъствие в малките населени места; нарастване на минималната  пенсия на 200 лв. още в началто на мандата;  допълнителни енергийни помощи за семействата с ниски доходи;  въвеждане на необлагаем семеен подоходен минимум и т.н.

„Ние искаме промяна на арогантното управление не само за тези изминали четири години, а за целия преход, довел до ескалация на отчаянието, бедността, мизерията, унижението и до най- страшното за нашето съвремие:  новият феномен на българското недоволство - самозапалването", заяви Стъки. Той припомни, че  ГЕРБ унищожи дребния и среден бизнес, заличи 350 хиляди фирми, остави 400 хиляди без работа, изгони младите от държавата, лиши от грижи и внимание българските пенсионери, майки и деца, унищожи българското стопанство и земеделие.

Водачът на листата на Коалиция "ГОРДА България" Станислав Недков разясни, че с пари от еврофондове държава не се управлява, че за това е нужен стабилен бюджет; че е необходимо създаването на работещ Национален инвестиционен фонд, който да отпуска нисколихвени кредити за подпомагане на българското производство, стопанство и земеделие;  че трябва да се сложи край на употребата и злоупотребата с доверие; че е крайно наложително да се възроди българският патриотичен, силен, борбен и непоколебим дух.

Хората от с.Беляковец с интерес дискутираха възможностите за съживяване на българската икономика, за откриване на нови работни места, за подобряване на здравното обслужване в селските райони. В тази връзка д-р Марияна Кирилова обясни необходимостта от създаване на нова единна здравна стратегия, която да гаратира конституционните права на българите, безплатни ежегодни профилактични прегледи за пенсионери, безплатни лекарства за децата до 7 години и т.н.

„За 23 години самата държава се оттегли от държавността, приватизира стратегически отрасли, като по този начин заплаши сигурността на страната.  Ние сме бедни, защото бюджетът се пълни само от данъци, а няма производство. Гласувайки за Коалиция „ГОРДА България", по този начин ние изискваме от държавата да изпълнява държавните си функции!", категоричен бе Проф. Лъчезар Андреев, който призова хората да гласуват с бюлетина № 36  за "ГОРДА България".