Кметът Даниел Панов с благодарствен плакет от Шахматната федерация
Кметът Даниел Панов с благодарствен плакет от Шахматната федерация / Община В. Търново

Плакет и благодарствено писмо за принос в развитието на шахмата получи кметът на В. Търново Даниел Панов. Връчи му го Николай Йорданов- председател на Съдийската комисия към Федерацията и рейтинг- администратор на ФИДЕ за България. На церемонията присъствата още треньорката на ШК „Етър” Светла Йорданова и възпитаниците и Ива Пенчева и Емил Стефанов- капитани на отборите до 16 години, шампиони на България за 2012 г., както и един от организаторите на турнира „Стара столица” Тихомир Стефанов.

„Българската федерация по шахмат работи добре с доста общини в страната, но дори на този фон Община В. Търново се откроява с проявите, проведени през последните години. Великотърновските шахматни празници, проведени от 30 април до 6 май  бяха украшение на спортния календар на БФШ с рекордния брой участници при децата за Купа "България"– 221 състезатели и с първия международен турнир "Стара столица", събрал сто шахматисти. Всичко това нямаше да е възможно без подкрепата, която шахматът във Велико Търново има в лицето на кмета Даниел Панов”, заяви Николай Йорданов.

Градоначалникът благодари за плакета и заяви, че за него е важен успехът на турнира и фактът и че великотърновски деца стават шампиони. „Младите шахматисти на Велико Търново нямаше да имат тези успехи без техния треньор Светла Йорданова. Всеки един спорт е важен за бъдещето на децата и затова спортът е един от моите приоритети”, добави кметът.