Изпращаме уикенда с две жертви по пътищата
Изпращаме уикенда с две жертви по пътищата / netinfo

Двама загинаха при пътни инциденти в региона през почивните дни.
24 годишен мъж загина след като падна от кабината на товарен камион на третокласен път близо до Бяла черква, община Павликени. Той е седял до шофьора на камиона, когато при навлизане в ляв завой с несъобразена скорост дясната врата се отворила. Върху падналия пътник се стоварили превозваните дърва за огрев и той починал на място. Товарният камион Шкода ЛИАЗ превозвал дървата в прикачено полуремарке без необходимото укрепване на товара.


След инцидента шофьорът успял да овладее автомобила и спрял на 1 км. след мястото на произшествието. Освен загиналия той е возел още 16 годишно момиче, и 23 годишен мъж. Всички са от Свищов. Инцидентът е станал около 4 часа в неделя при спускане по наклонен участък между село Вишовград и град Бяла черква.
По случая започна досъдебно производство в РПУ Павликени.

При втория инцидент 28 годишен мъж загина край Стражица.
Около 23 часа в петък управляваният от него лек автомобил ВАЗ излязъл от пътя и се блъснал в еластична предпазна ограда.

Шофьорът е бил неправоспособен. Той е загинал на място, а возещият се в автомобила 20 годишен младеж е с охлузни рани по главата. И двамата се от с.Благоево.
Причините за произшествието се изясняват.