Ищар препълни залата на ДКС, взриви публиката с Облаче ле, бяло
Ищар препълни залата на ДКС, взриви публиката с Облаче ле, бяло / снимки: DarikNews.bg

Близо 3000 души препълниха снощи залата на Двореца на културата и спорта „Васил Левски" във В. Търново, за да видят и слушат на живо световноизвестната етно певица Ищар. В продължилия два часа концерт израилтянката с египетски корени вдигна на крака публиката, която пя и танцува заедно с нея. Един от най-вълнуващите моменти бе изпълнението на песента „Облаче ле, бяло". Ищар покани на сцената малко момиче, което пя заедно с нея, а залата избухна в аплодисменти.

Емблематично беше и участието на рапъра Джими Сисоко. Той се включи няколко пъти, като заедно с етно звезната изпълниха големия хит "Хабиби". Ексцентричният рапър дори слезе при публиката, подканяйки хората да се вкючат в купона, и за няколко минути припява, покачен на един парапет.

Ищар препълни залата на ДКС, взриви публиката с "Облаче ле, бяло"
netinfo

Кралицата на етно музиката представи парчета от новия си албум „Седем", както и любими на всички хитове от предишните й албуми. Звездата пя на шест езика и смени два тоалета. В първата част на концерта беше с дълга синя рокля, а след това облече по-удобен за танцуване сет, обсипан с пайети. На сцената с Ищар свириха и пяха още десетина музиканти - китаристи, барабанист, перкусионист и кийбордист. Бендът изпълни хитове като "Horchat Hai Caliptus", "Sawah", "C'est La Vie", "Alabina", "Last Kiss".

Концертът на Ищар бе в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 г. Певицата ще зарадва и своите почитатели в София, където ще пее тази вечер в зала 1 на НДК.