учители
учители / netinfo
„Благодаря на своите учители, защото каквото съм постигнал в живота е било в голяма степен и благодарение на тях“, с тези думи се обърна към пенсионираните педагози от град Горна Оряховица народният представител от „БСП за България“ Явор Божанков. Той беше специален гост на тържеството, което Клубът на пенсионера „Филип Тотю“ организира в тяхна чест.

За статутът на българския учител, който днес не е достатъчно уважаван, заплатен и подкрепен, говори Божанков и подчерта, че преодоляването на това е кауза, за която всички в българското общество трябва да се борим. „Когато успяваме, не бива да забравяме за учителите ни. Трябва да бъдем човечни един към друг и да не забравяме, че никой не е успял и не е стигнал доникъде сам, а благодарение на много други хора. Сред тях учителят е едно стъпало нагоре, защото той се грижи и за чуждите деца, затова заслужава обществената обич, доверие и внимание“, каза още Божанков.

Задушевно тържество с рецитал на лично творчество, поезия и песни бяха подготвили домакините от пенсионерския клуб. Специален поздрав към тях отправиха и децата от ОУ „Георги Измирлиев“. В обръщение към колегите си Йорданка Георгиева от синдиката на българските учители подерта недоволството на гилдията от намерението класните стаи да бъдат  под постоянно видеонаблюдение.