група Вакали
група Вакали / netinfo

С уникалното си изпълнение група „Вакали” сложиха финал на тазгодишния дъждовен Празник на горнооряховския суджук. Откриването на празника започна с проливен дъжд, но още с първите слънчеви лъчи в ранния следобед, парк „Градска градина” се напълни с горнооряховчани и гости на града, дошли да се повеселят и да опитат от популярния местен деликатес. В следобедните часове на сцената се качиха самодейци от общината, а публиката имаше възможността да се включи в атрактивни суджукарски игри за най-бързо обелен суджук, най-добре аранжирано плато с деликатеса, дартс, „Спукай балона”, „Отключи суджука” и др.



Най-забавна и особено за децата се оказа играта пъзел, в която състезателите трябваше най-бързо да подредят нарязан на различни парчета горнооряховски суджук. Имаше също и викторина с публиката и разбира се много награди за победителите и участниците в различните игри.

Вечерната концертна програма отново бе богата на български фолклор. Първи на сцената се качиха изпълнителите от оркестър „Пловдив”. Те пердадоха щафетата на сладкогласните певици от квартет „Славей”. Достоен завършек на Празника на горнооряховския суджук бяха атрактивните изпълнения на група „Вакали”, които за първи път гостуват на горнооряховска сцена.



От сценатав парк „Градска градина” кметът инж. Добромир Добрев благодари на всички, включили се в организирането и провеждането на празника. Градоначалникът поздрави всички горнооряховчани, които не се изплашиха от дъжда и споделиха доброто настроение от празника.