Главен инспектор Христо Христов е новият директор на ОДМВР – В. Търново
Главен инспектор Христо Христов е новият директор на ОДМВР – В. Търново / Дарик нюз

Главният секретар на Министерството на вътрешните работи- главен комисар Светлозар Лазаров представи днес новия директор на ОДМВР- В. Търново. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 28 юни 2013 г. временно, за срок от 1 година, на длъжността е назначен гл. инсп. Христо Христов. Със заповед на министър Йовчев от днес комисар Живко Коцев е назначен на длъжност разузнавач в сектор ”Издирване” към „Криминална полиция” на Главна дирекция „Национална полиция” при МВР.

 

Главен комисар Светлозар Лазаров благодари на комисар Живко Коцев за добре свършената работа в ОДМВР – В. Търново. Той от своя страна също благодари на колегите си. „За мен беше чест и удоволствие да работя с всички вас. Съхранете се, като колектив, продължете да се доказвате и да се развивате. Подкрепете г-н Христов и го следвайте в силните и в слабите моменти”, призова комисар Живко Коцев. Христо Христов благодари на ръководството на  МВР за гласуваното доверие. „Сам няма да се справя, разчитам на вашата подкрепа”, обърна се той към колегите си.

 

Гл. инсп. Христо Христов работи в системата на МВР от 1991 г. До 1997 г. е бил разузнавач в полицейските управления във В. Търново и Г. Оряховица. От 2003 г. заема длъжността началник група „Криминална полиция” в полицейското управление в Г. Оряховица. През 2009 г. е назначен за началник група „Престъпления против собствеността” към сектор „Криминална полиция” в областната дирекция и от 2010 г. заема поста началник на полицейското управление в Г. Оряховица. През годините е награждаван многократно за постигнати високи професионални успехи от министъра на вътрешните работи, главния секретар на министерството и директора на областната дирекция.