ГЕРБ изключи петима, те обвиняват областното ръководство в авторитарност
ГЕРБ изключи петима, те обвиняват областното ръководство в авторитарност / netinfo
Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ изключи петима членове на партията във Веикотърновска област с мотив уронване на престижа на партията.
Прекратено е членството в ГЕРБ на Борислав Недков, Михаил Михалев и Васил Драганов заради публични изяви, уронващи престижа на ГЕРБ и заради работа срещу решенията на структурите на партията. Те не са се съобразявали с тях и са изказвали позиции за публична подкрепа на кадидати за кметове от други политически партии, се казва в решението на Изпълнителната комисия.
Борислав Недков и Михаил Михалев са сред учредителите на гражданско сдружение ГЕРБ и сред учредителите на партия ГЕРБ, а д-р Васил Драганов бе общински координатор на партията в Павликени.
Членството на Румен Иванов и Христо Тодоров е прекратено заради участието им в учредяване на партия Нашият град като в същото време са подали всички документи, съгласно Устава на ГЕРБ за членство и са
попълнили декларация с невярно съдържание, че не членуват в други политически партии.
Изпълнителна комисия на партия ГЕРб прекрати членството и на Владимир Събев, досегашен общински координатор в Горна Оряховица, по негова молба.
Решенията на комисията бяха взети късно снощи, а днес петимата изключени от партията обвиниха на пресконференция областното ръководство на ГЕРБ в непрозрачна работа и еднолично вземане на решения.
Чуйте становището на Борислав Недков в първия прикачен файл.

Областният координатор Христо Христов заяви, че всички решения се вземат демократично и на областен съвет, а отлив на желаещи да членуват в партията няма, както твърди Недков.
Чуйте становището на Христо Христов във втория прикачен файл.