Футболист обвини рефер, че го псувал
Футболист обвини рефер, че го псувал / Дарик нюз, архив

Две срещи ще пропусне халфът на „Локомотив” Димитър Димитров заради обидни реплики отправени към длъжностните лица след смяната му в срещата в Мездра. Полузащитникът бе заменен в 84- ата минута на двубоя, след което според доклад, получен в Зоналния съвен на БФС във В. Търново, е скочил на четвъртия съдия. Версията на играча обаче е различна.

„Потърсих обяснение от четвъртия съдия /б. р. Мартин Мачев от Плевен/, че гони топките на домакините, а при нашите се прави на разсеян, а той ме „застреля” с репликата „Яж ми х.я”. Аз пък се обърнах към делегата и съвсем нормално го попитах дали го е чул”, разказа Димитров.

„Всички на трибуните чухме четвъртия съдия, който провокира нашия състезател. Настояваме за изваждането му от ранглистата. За жалост и дежурният делегат не се намеси адекватно в ситуация и действията му издават пристрастие. Няма да оставим нещата така. Поведението на Мачев е недопустимо”, коментира Огнян Стоянов, който е член на УС на клуба. От горнооряховския „Локомотив” са пуснали писмено изложение до Зоналния съвет на БФС във В. Търново.

Председателят му Георги Велинов заяви, че е изискан видеозапис от „Локомотив” /Мездра/, както и допълнителна информация по случая, и ще коментира, след като се запознае с тях.  По думите му „Локомотив” не е първият клуб, който има претенции към съдиите, а ролята на Зоналния съвет е да помага, а не да пречи на футбола, така че ще бъдат разгледани.