Фотоизложба показва природни феномени
Фотоизложба показва природни феномени / РИОСВ-Хасконо
До края на месец септември може да се изпращат снимки за участие във фотоконкурс под наслов „Преоткрий родния край“, съобщават организаторите на инициативата. Фотосите трябва да са на малко популярни исторически и археологически места или природни обекти в нашата област. Право на участие имат представители от всички населени места в областта.

Победителите ще бъдат обявени на церемония, която ще се проведе в Областна администрация. Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи от 7 до 10 години, от 11 до 13 години и от 14 до 18 години. Снимките могат да бъдат изпращани на адрес: kmet_vt@abv.bg , JPEG формат, с резолюция минимум 3000 точки. Ще се приемат само авторски снимки. Писмата задължително трябва да съдържат информация с името на участника, населеното място, където е направена снимката, както и телефон за контакт.

Жури, съставено от представители на Областна администрация, на Областното сдружение на кметовете и кметските наместници на населени места, на Експедиция "Преоткрий България", на Сдружение "Св. Иван Рилски", на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", на Туристическо дружество "Трапезица 1902" и журналисти от регионални медии, ще направят подбор на най-добрите снимки.

През месец септември на специална церемония ще бъдат връчени награда на Областен управител, Специална награда от Сдружение на кметовете и кметските наместници на населени места в Област Велико Търново, Специална награда за фотография от Евгени Димитров - Агенция БУЛФОТО, Награда от доц. Д-р Павлина Владкова за „Исторически места“, "Награда от Евгени Коев, преподавател в ПГТ „Васил Берон" Велико Търново, Председател на пещерен клуб „Дервент“ ВеликоТърново, секретар на Туристическо дружество „Академик-ВТУ“ за „Природни феномени“.