Етър ВТ сред челниците по картони на Северозапад, павликенци най-коректни
Етър ВТ сред челниците по картони на Северозапад, павликенци най-коректни / Дарик нюз, архив

Отборът на “Етър ВТ” е сред челниците по получени картони през есенния полусезан в Северозападната “В” група, показва статистика на Зоналния съвет на БФС.  Великотърновските футболисти са инкасирали 41 жълти и 4 червени картона. На практика възпитаниците на Сашо Ангелов са втори по този показател в нашата Трета дивизия. Преди тях са само юнаците от “Ком” /Берковица/ с 42 жълти и 6 червени картони. Повече изгонени състезатели от “виолетовите” имат “Янтра Габрово”- шест и “Партизан” /Червен бряг/- пет, но по предупреждения те са доста по- назад в подреждането. Четирима отстранени има и от състава на “Бдин” /Видин/ през есента.

Лидерът в класирането по точки “Локомотив” /Г. Оряховица/ е четвърти по жълти картони- 36. “Железничарите” са близо до регионалния си съперник и по червени- три. Третият отбор от нашия регион ОФК “Павликени” пък се оказва най- коректен в групата. Направилият слаба есен тим се отличава с липса на агресия. Футболистите му са предупредени сама 22 пъти, веднъж отборът е останал се десет души на терена. Единственият клуб тим в групата без червен картон е този на “Ботев” /Луковит/, който е инкасирал 27 жълти.

Общо 46 червени и 503 жълти картона са показани в Северозападната “В” група през есента. Най- тежки глоби са отнесли “Партизан” /Червен бряг/- 500 лева и “Ботев” /Луковит/- 350 лева. Финансовите санкции на “Етър ВТ” и “Локо” /Г. Ор./ не надхвърлят стотина лева.

Най- посетеният мач през есента, според статистиката е регионалното дерби между локомотивци и етърци в Горна Оряховица- 4 500 души. Общо 37 920 души са гледали мачовете през есента на Севарозапад, което прави средно на среща 321 ,4 запалянковци.