Етър-100 с три първи места на зоната в Търговище
Етър-100 с три първи места на зоната в Търговище / Sofia Photo Agency

По впечатляващ начин започнаха годината стрелците с въздушна пушка от „Етър- 100". На зоналното състезание в Търговище, което трябваше да определи участниците в Суперзоната, великотърновци отстреляха три първи места. При мъжете победител стана Добрин Буров с 582 т., следван от съотборника си Тихомир Петров и Пламен Костадинов от другия великотърновски клуб „Ап-спорт". Четвърти е завърналият се на стрелбището след продължително отсъствие етърец Боян Байчев.

При жените на пушка Виктория Иванчева бе над всички с 396 т., пред Десислава Балабанова и състезателка от Белене. Треньорката Йорданка Среброва похвали за представянето и Цветомила Георгиева.

Радостин Дяков с 556 точки победи при юношите и показа, че поне на Зонално ниво с успех заема овакантеното от Добрин Буров, вече при мъжете, място. Пети и шести, с еднакви постижения, се подредиха Илиян Илиев и Тихомир Стоянов. Добри думи от треньорката заслужиха и дебютантите Асен Бялков и Цветомир Цанков. При девойките на пушка Лора Кушева и Деница Ганева от „Етър- 100" останаха извън челната десятка.

Първо място за „Ап-спорт" взе Димчо Манолов при мъжете на пистолет с 575 т., оставяйки след себе си Радослав Димитров от Търговище и съотборника си Николай Колев. Тук стреляха и Александър Луканов от „Ап- спорт"- седми и Йордан Сребров от „Етър- 100"- единайсти.

При жените на пистолет Таня Манолова „Ап- спорт" е шеста, а Йорданка Среброва от „Етър- 100"- осма.

Със същото оръжие при девойките етърката Кристина Станева е шеста, успешен дебют направи Марина Мандичева. За Суперзоната се класират по право първите двама при мъжете и жените и първите трима при юношите и девойките на различните оръжия. Те ще се състезаван в София на разноските на Федерецията. На свободните места ще бъдат включени стрелци с по- задни класирания, според постигнетите резултати. Призьорите в София ще полуат сачми, като за първо място са предвидени 5000, за второ 3000, за трето 2000.