Девет дела срещу изборни резултати образувани в Административния съд
Девет дела срещу изборни резултати образувани в Административния съд / Sofia Photo Agency

Девет дела са образувани до сега в Административния съд във Велико Търново по жалби срещу резултатите от местните избори в няколко общини.

За 7 ноември /понеделник/ от 13,00 часа е насрочено делото, образувано по жалби на три политически сили за касиране на изобрите за Общински съвет във Велико Търново.

Административният съд е сезиран от ОДС, Новото време и Атака. Основателността на техните жалби тепърва ще се преценява в съдебното заседание. Жалбоподателите протестират срещу решението на Общинската избирателна комисия във Велико Търново относно резултатите за избор на съветници от първия тур на местните избори. Исканията са за повторно преброяване на бюлетините, тъй като според тях има редица нарушения, които са повлияли на броя гласове, получен от кандидат-кметовете на трите политически формации.

Първото насрочено дело в Административния съд е утре по жалба на ГЕРБ срещу резултатите от вота в община Сихиндол. Останалите ще се гледат през следващата седмица. Представители на различни политически партии обжалват резултатите от изборите също в Павликени, Елена, Горна Оряховица и великотърновското село Пчелище.