/ dariknews.archive
Детско книжно парти организират на 3 юли, събота,  в старата столица. Събитието е част от програма Арт лято и ще започне от 16,30 часа на сцената в парк Асеневци, до Художествена галерия „Борис Денев“.

За децата на Велико Търново организаторите са подготвили анимации, детска дискотека, викторина с награди - детски книжки и много изненади.

Гост на детското парти ще е Асен Сираков, който ще представи новата си четирилогия за семейно четене „Четвъртото неизвестно“. В четирите нови книжки с „истории без възраст“ децата и техните родители ще открият както приказни герои – вещици, принцове, принцеси и говорящи животни, така и персонажи от реалния живот, фантастични ситуации и неочаквани обрати.

По време на партито децата ще бъдат напътствани и забавлявани от Принцесата на книгите Атеа и ще научат от автора и издателя Делян Илиев как се прави детска книжка: дългият път, която изминава една творба за деца от написването, илюстрирането и отпечатването й до достигане на лавиците в книжарницата. 

Викторина с десетки въпроси ще провокира малчуганите и техните родители да спечелят детски книжки, пъзели, аксесоари за устройства и други предметни награди.

Входът за книжния купон на малки и големи, който ще продължи два часа, е свободен.

При неблагоприятни метеорологични условия събитието ще се  проведе в по същото време в салона на Народно читалище „Надежда 1869“.

Детското книжно парти се организира от издателство „Атеа“ съвместно с община Велико Търново.

 
община Велико Търново