Депутат раздава подаръци на деца от социален дом
Депутат раздава подаръци на деца от социален дом / Sofia Photo Agency

Народният представител от ГЕРБ Христо Христов ще направи лично дарение на 40- те възпитаници от Дома за деца, лишени от родителска грижа в Стражица.

Изборът да помогне на тези малчугани Христов направи по идея на Националното сдружение на сираците в България, според което Домът в Стражица е позабравен от бизнеса и обществото, а децата там не са имали шанса да бъдат зарадвани с подаръци за празниците.

Депутатът ще се запознае на място с възпитаниците на дома и нуждите на институцията. При раздаването на подаръците в 11,00 ч. ще присъстват и кметът на Община Стражица Детелина Борисова, Слави Михайлов - Председател на Националното сдружение на сираците в България, представители на отдел за закрила на детето.

В 18,00 часа за подрастващите от социалното заведение и за всички деца от Община Стражица се организира безплатна дискотека с участието на български рап звезди. Партито е личен жест на народния представител към всички подрастващи, а целта е да се интегрират децата, лишени от родителски грижи.