/ БСП
Създаването на „Визия за Горна Оряховица“ с конкретни идеи и програма за развитието на общината започва Общинският съвет на БСП в града. Това одобри общинският пленум на последното си заседание.

Огнян Стоянов: „Визия за България“ на БСП е заявка за смяна на системата

„Ще дадем нашия отговор на много болни въпроси за Горна Оряховица като как да се организира сметосъбирането с по-голяма ефективност, как да се управляват общинските дружества така че да излязат на печалба, как да се организира транспортът до населените места така че да е в полза на жителите.

Ще дадем отговор на това как нито едно дете да не претърпява насилие нито в общинските звена, нито на детските площадки. Ще се обърнем и към пациентите и ще помислим за модел, в който Общинската болница да повиши качеството на здравеопазване“, изброи големите теми Огнян Стоянов.

От БСП зоват за национална енергия за друг път на България (СНИМКИ)

Той подчерта, че в основата на социалната визия ще бъдат гражданите
. „В последните седем години станахме свидетели на не една управленска грешка. Първата сред тях е, че кметът никога не попита гражданите какво желаят самите те.

Така бяха изсечени брези и друга растителност в зелените площи на града. Така щеше да бъде построен и социален блок в квартал, който не го желае. Този модел ще бъде прекъснат и гражданите предварително ще знаят какво планира местната власт“, подчерта председателят на БСП.

„Ние ще дадем нов модел как да говорим с гражданите, така че те да са наясно къде се харчи всяка стотинка от данъците им. Имаме смелостта да мислим за разширяване на електронните услуги, за да спестим време, средства и нерви на гражданите“, обясни Стоянов.

Оставка и предсрочни избори поискаха социалистите на Бузлуджа

Той заяви, че при разработването на визията ще се използва и опита, който има групата на БСП в Общинския съвет. „През настоящия мандат и с помощта на по-активните и будни граждани на Общината, спряхме много лоши решения, предложени за гласуване в Съвета. По наше настояване редица други намерения бяха туширани така че да спестят ресурс на общината и да бъдат в интерес на гражданите“, припомни Стоянов.

В състава на общинския пленум вече са сформирани работни групи, които през октомври ще излязат с конкретни предложения по всяка една сфера от управлението на общината. Идеите ще бъдат обсъдени с максимален брой членове на партията, външни експерти и граждани, за да може БСП да предложи лява програма за управление на община Горна Оряховица на следващите местни избори.