/ netinfo
Зам.-кметът Борислав Замфиров и председателят на ОбС-Свищов д-р Кристиян Кирилов, като част от ръководството на ОФК „Академик"-Свищов посрещнаха бронзовите медалисти от международния футболен турнир в Украйна в Гербовата зала на Общината.

Момчетата от двата отбора, набор 2005/2006 и 2007/2008, пристигнаха с треньорите Пламен Ангелов и Тодор Борисов, и част от родителите, за да споделят преживяванията си по време на турнира, а ръководството на футболния клуб им благодари за достойното представяне, което допринася за утвърждаване името на клуба.

Отлично представяне на младите футболисти на ОФК „Академик“-Свищов в международен турнир (СНИМКИ)

Борислав Замфиров и д-р Кристиян Кирилов почерпиха младежите и подариха на отборите по две топки, с които да тренират и да развиват своя потенциал. Те не пропуснаха да подчертаят, че заедно със спорта децата трябва да бъдат и отговорни ученици, защото спортът калява здравето и отборния дух, но образованието дава основата за развитието на всяка пълноценна личност.

Ръководството на ОФК „Академик“-Свищов увери треньорите и родителите на децата, че полага целенасочени усилия в развитието младите попълнения на клуба и ще подкрепа всяка тяхна изява, за да може да се изградят като уверени, можещи и успешни футболисти, които достойно да защитават името на ОФК „Академик“ на национални и международни първенства.

Припомняме, че освен третото място в международния турнир, футболистите от набор 2007/2008 достигнаха и до престижното трето място на зоналното първенство на БФС, приключило през месец май 2018 година. Това и още редица добри изяви показват едно постоянство в работата с децата и желанието на младите спортисти да се утвърдят като фактор във футболните среди.