БДЖ подобрява услугата за доставка на колети
БДЖ подобрява услугата за доставка на колети / dariknews.bg

От началото на август БДЖ намалява срока за доставка на колетни пратки. За да бъде осигурено по-бързото транспортиране на колетите, железопътният превозвач въвежда нова организация за тяхното превозване.

До момента превоза на колетни пратки се осъществява с влаковете, които пътуват през деня. Чрез създадената нова организация транспортирането на колетите ще се извършва и през нощта в съставите на нощните влакове, които пътуват по основните направления в страната.

Това са направленията между София и морските градове Варна и Бургас, между Пловдив и Варна, София и Добрич, София и Русе, както и между Русе и Димитровград. Освен в началните и крайните гари колетните пратки ще се товарят и разтоварват и в по-големите междинни гари, които се намират в Горна Оряховица, Пловдив, Стара Загора, Карнобат, Шумен и Мездра. В тези гари ще се извършва и прехвърлянето на пратките от едни на други влакове, в случаите когато до адреса за получаване на колета не пътуват директни пътнически композиции.

Подробна информация за новата организация на превоза на колетни пратки, клиентите на БДЖ могат да получат от всички гари, които осъществяват колетна дейност, както и на сайт на Български държавни железници.