20 години от учредяването си отбелязва Общински комитет Васил Левски
20 години от учредяването си отбелязва Общински комитет Васил Левски / netinfo
20 години от учредяването си отбелязва Общински комитет "Васил Левски"
51110
20 години от учредяването си отбелязва Общински комитет "Васил Левски"
  • 20 години от учредяването си отбелязва Общински комитет "Васил Левски"

Юбилейно годишно отчетно-изборно събрание подготвя Общинският комитет „Васил Левски" във Велико Търново. То ще се проведе на 12 март от 17,30 часа в Изложбените зали „Рафаел Михайлов", съобщи председателят на комитета Георги Стефанов.

Участниците ще изберат ново ръководство, тъй като сега изтича тригодишният мандат. Ще бъде представен доклад за миналогодишната дейност на комитета и отчет за финансовото състояние, а така също преглед на цялостната работа на комитата от създаването му преди 20 години досега.

Гости на събранието ще бъдат председателят на Общобългарския комитет „В. Левски" проф. Дойно Дойнов и отговорният секретар д-р Стоян Джевезов. Предвидено е и награждаване на 20 изявени активисти с принос в работата на комитета и негови съучредители.

Великотърновският комитет е един от първите създадени в странта. В момента в старата столица има 11 ученически комитета „Васил Левски", като най-малките членове са в ЦДГ „Соня", информира Георги Стефанов. Комитетът работи в три основни направления - поддържане и възстановяване на паметници и паметни плочи, издателска дейност и организиране на конференции, викторини и рецитали, посветени на делото на Левски.

Чуйте повече от Георги Стефанов в звуковия файл.