12 учебни заведения с еврофинансиране по Коменски
12 учебни заведения с еврофинансиране по Коменски / DarikNews.bg, архив

12 учебни заведения във Великотърновска област спечелиха 204 000 евро по европейска програма "Коменски". Най-голямата сума, която може да се вземе по тази програма, е 20 000 евро и за тези пари са успели да се преборят осем от кандидатстващите учебни заведения.

Великотърновското СОУ „Вела Благоева" печели средства по „Коменски" с трети пореден проект, което си е своеобразен рекорд. Училището този път кандидатства с проекта си „Еко лайф TV".

С 20 000 евро ще разпалогат за реализация на проектите си и Хуманитарната гимназия, и Ресурсният център, който работи с деца със специални образователни потребности. Професионалната гимназия по туризъм „Д-рВасил Берон" в старата столица също е получила финансиране от 20 000 евро.

На толкова са оценени проектите на СОУ „Цанко Церковски" в Полски Тръмбеш, ОУ „Кл. Охридски" в Павликени и СОУ „Г. Измирлиев" в Горна Оряховица. Същата сума получава и великотърновската детска градина „Соня".

По 11 000 евро са спечелили детските градини „Слънце" и „Здравец" във Велико Търново, Помощното училище „Теодосий Търновски" в старата столица и детска градина „Ален мак" в Горна Оряховица.