Застреляха домашно куче на плаж край Варна
Застреляха домашно куче на плаж край Варна / личен архив

Домашно куче беше застреляно вчера на плажа до свлачището „Трифон Зарезан” край Варна.

Трагедията се разиграла в сутрешните часове на 9 август, до местност Кабакум.
6-годишната Рокси, порода самоед, била на плажа със собственичката си Даниела, с която не се разделяли. Забавлявала се на пясъка, докато отнякъде не се чул изстрел.

Пред Дарик Даниела разказа:

"Рокси не падна веднага... изпищя силно, погледна ме, дойде до мен плачеща, след това тръгна да се качва по стълбите, които водят към плажа и после вече я заварих легнала с трудно дишане на една от площадките. Оловото е минало 40 см през тялото и е разкъсало белият дроб и е създал мощен кръвоизлив. Кученцето почина във ветеринарния кабинет. Докторът каза, че оръжието е сериозно, за да направи такива поражения."

„Според мен изстрелът дойде от близките вили”, каза Даниела, която още не може да повярва, че Рокси е станала жертва на подобно нагло престъпление.

„Беше прекрасна, пътуваше навсякъде с мен. Всичките ми приятели я обичаха много
и бяха свикнали постоянно да ме виждат с нея”, разказва Даниела.

Извършителят засега е неизвестен. Не е ясно все още дали варненската зоополиция се е заела със случая.

Преди месец на същото място е била застреляна домашна котка, а убиецът дори бил разкрит. Котката на съседа го дразнела и той разрешил въпроса с оръжие.

От варненската полиция потвърдиха за случая. Образувано е досъдебно производство. Разпитани са свидетели, назначена е ветеринарно-медициска експертиза.