/ www.varna24.bg
Принудителната ваканция за учениците от варненското училище по изкуствата „Добри Христов“ приключи и от утре те се завръщат в класните си стаи. Учебната година за тях започва с месец закъснение заради ремонта на школото.

То беше изцяло реновирано за близо 3,7 млн. лв., като в тази сума се включва и закупуването на нови инструменти. Финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж”, а строителните дейности трябваше да приключат до 11 октомври.  

Пак отложиха началото на учебната година във варненско училище

„Очаквахме началото на учебната година да се забави с 1-2 седмици, но не и подобно закъснение. Този ремонт обаче има огромно значение за еволюцията на училището”, обясни директорът на училището Христо Дипчиков.

Той добави, че учебният материал ще бъде преструктуриран, а учениците няма да бъдат лишавани от ваканции. По думите му с малки изключения родителите са проявили разбиране за забавения старт на учебната година.   

Варненско училище започва учебната година месец по-късно заради ремонт

Ремонтът започна в края на месец февруари, а до средата на юли заради провеждането на учебни занятия в по-голямата част от сградата не е можело да се работи, обясни инж. Валентин Панайотов от фирмата изпълнител „Елит Пътстрой”.

Той предупреди, че по оградата на училището има пукнати, но тя не е укрепена, тъй като това не било предвидено в проекта. В него липсвал и цялостен ремонт на училищния двор.