Заловиха крадци по време на гастрол
Заловиха крадци по време на гастрол / netinfo

Двама крадци-гастрольори залови варненската полиция.

Служители на реда случайно забелязали младежи, които пресичали неправилно ул."Мир" и се насочвали към ул."Петър Райчев". При вида на полицейската патрулка, единият от младежите скрил нещо под дрехата си. При проверка на самоличността се установило, че младежите са от София, на по 29 и 30 години. У единият от тях е открита платнена торба на кръста.

В момента на проверката на съдържанието й мъжът побягнал към бул. "Левски". След продължително преследване полицаи са използвали предупредителни изстрела със стоп патрони във въздуха, за да спрат престъпника.Въпреки помощта и от екипите на Второ РПУ и "Сигма " , беглецът успял да се укрие.

Младежите са с криминално минало, задържани са за кражби от жилища и отнемане на МПС. Платнената торба, открита у единия извършител съдържала заготовки и технически приспособления за отключване на секретни брави на жилища. В задържания мъж са намерени отвертка, френски ключ, ключове за секретни брави и ключ за автомобил.

Намерен е и ключ за автомобил с надпис "Нисан", което насочило полицаите да търсят такъв автомобил в прилежащия район. Такъв действително е открит от екип на Второ РПУ, паркиран на бул. "Левски".Полицията уточнява дали лицата са участвали в кражби та на територията на Варна.

Тримата служители от сектор СОД, участвали в задържането на единия и преследването на втория младеж е изготвено предложение да бъдат наградени от Директора на Областна Дирекция "Полиция" - Варна.