/ снимка: Община Варна
"Синята зона" във Варна все още не е пусната, затова гражданите да не изпращат sms за паркиране. Всеки, който вече е пуснал sms, може да се обади на тел.: 070 070 352, където ще получи информация как да си върне парите, съобщиха от Общинското предприятие „Паркинги и синя зона“.

Пускат синята зона съвсем скоро, живущите в центъра вече могат да подават заявления

В момента се полагат маркировки по още две улици.
След като работата приключи, откриването на зоната ще бъде обявено официално пред медиите. Предвиден е едномесечен гратисен период, когато ползвателите няма да бъдат глобявани. 
 

Маркирането за Синя зона продължава край Морската градина

От общинското дружество припомниха, че вече започна прием на документи на граждани, които живеят или юридически лица, които извършват дейност в обхвата на "синята зона".

Три начина за плащане в синята зона във Варна

Заявления могат да се подават на интернет страницата www.varnaparking.bg или в Центъра за административно обслужване на ул. „Александър Рачински“ №29. При подаване на документи онлайн не се изисква електронен подпис.

Работното време на Синята зона ще бъде от 9:00 до 19:00 часа

В „синята зона“ са обособени общо 2603 паркоместа,
които обхващат карето между бул. “Христо Ботев“, бул. “Мария Луиза“, бул. “Осми приморски полк“, бул. “Цар Освободител“, бул. “Приморски“ и ул. “Девня“. Работното време ще бъде всеки делничен ден от 9 ч. до 19 ч., през почивните  и празничните дни паркирането ще бъде безплатно.