/ iStock/Getty Images
24-годишен мъж и 22-годишна жена са задържани във Варна при специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Варна . Акцията се е провела на 22-ри май в морския град.

В района на лятно кино „Тракия“ криминалистите задържали 24-годишен мъж, осъждан за разпространение на наркотици, от когото са иззети пакетчета с кристално вещество.

В рамките на проверката униформените установили, че в автомобила му го изчаквала 22-годишна местна жителка.

наркотици акция Варна
МВР

При последвалите процесуално следствени действия в обитавани от двамата жилища на три адреса във Варна, както и в два леки автомобила, ползвани от мъжа, са намерени и иззети кокаин – 36,59 г, метамфетамин – 1896,59 г и марихуана – 966,13 г, както електронни везни, ползвани от двамата, мобилни телефони и голяма сума пари - над 20 000 лв.

наркотици акция Варна
МВР

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор при Варненската окръжна прокуратура. Със съдебно решение на 24-годишния е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Работата по случая продължава

наркотици акция Варна
МВР