/ БГНЕС/КРАСИМИР ДЕЛЧЕВ
Върховният касационен съд ще гледа днес делото срещу Анита Мейзер. Скандалната миска обжалва наложените й от присъди за убийството по непредпазливост на съпруга й Николай Димов и за предлагането на подкуп на разследващ полицай. Тя трябва да изтърпи по-тежкото от двете ефективни наказания, което е 3 години затвор за причинената смърт на 39-годишния културист.

Анита Мейзер иска Върховният съд да я признае за невинна

Мейзер претендира да бъде призната за невинна или наказанието й да бъде намалено. Прокуратурата също протестира срещу решението на Апелативния съд във Варна, настоявайки делото да бъде върнато за ново разглеждане на втора инстанция. Пред Върховния съд е подадена жалба и от майката на Николай, която иска увеличаване на присъденото обезщетение от 100 000 лв.

Анита Мейзер очаква решението на последната инстанция на свобода, след като в средата на миналата година беше пусната от затвора в Сливен под парична гаранция. Зад решетките тя прекара повече от 22 месеца. Този престой ще бъде приспаднат от окончателната й присъда, ако тя бъде ефективна.