Волейболистите ни излизат за нова победа срещу Корея
Волейболистите ни излизат за нова победа срещу Корея / Gong.bg

България излиза срещу Южна Корея във втори мач от първото домакинство на нашите в тазгодишното издание на Световната волейболна лига. Мачът срещу азиатците е тази вечер от 19 часа в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта.

По пътя си към класиране за финалната четворка на Световната волейболна лига в Кордоба (Аржентина) от 21 до 25 юли, снощи България постигна 12-та победа над Южна Корея в историята на надпреварата. До сега родните национали нямат поражение от този съперник, като поредният успех дойде с 3:0 гейма (25:23, 25:20, 25:17) в зала "Конгресна". Отборът ни в този мач бе без капитана Владо Николов. Наставникът Силвано Пранди му даде почивка за да е готов за решаващите срещи с Холандия и Бразилия.

Срещата бе първа за нашите момчета на родна земя в тазгодишното издание на елитната надпревара, след като в първите си шест мача момчетата на Силвано Пранди гостуваха съответно на Бразилия, Южна Корея и Холандия.

В другата среща от групата Холандия загуби у дома от Бразилия с 1:3 (22:25, 25:23, 24:26, 16:25). Така селесао запази първото си място в Група А на Световната лига със 17 точки. България е на второ място с 16 точки пред тима на Холандия, който е с 9, Южна Корея е на последно място с 0 точки.