/ Дарик Варна, архив
От днес започват продажбите на билетите за представленията
От 1 юни във Варна под открито небе ще отвори новата лятна сцена на Театрално-музикалния продуцентски център-Варна, съобщиха от културната институция.

Детските градини и ясли във Варна отварят на 26 май

Новото пространство е обособено до един от изходите на сградата на театъра към ул. "Русе". Тя ще носи името "Зад театъра". Мястото е обградено от зелената свежест на театралната градинка и в горещите дни и нощи ще бъде приятно артистично убежище.

Местата за зрители ще са 55 и ще бъдат аранжирани при спазване на всички изисквания за безопасност. От днес започват продажбите на билетите за представленията, като след двумесечно прекъсване отварят касите на театъра и операта.

На 1 юни в 18.00 часа най-малките варненци ще могат да гледат детския спектакъл "Приключения опасни с герои сладкогласни" - мюзикъл за деца и възрастни по текст на Недялко Йорданов с музиката Хайгашод Агасян в постановката на Костадин Бандутов.

Започва ремонт на плувен басейн „Алекси Алексиев“

Това ще е първото символично представление на новата сцена. Отново за децата на 3 юни, също от 18.00 ще има "Приказен концерт" - "Детски албум" от Чайковски в изпълнение на солисти от операта с разказвач актьорът Стоян Радев.

Официалното откриване на лятна сцена "Зад театъра" ще бъде на 10 юни, от 21.00 часа със спектакъла "Любовни писма" - романтична драма по Албърт Р. Гърни, постановка на режисьора Георги Михалков, с участието на популярните актьори Яна Маринова и Свежен Младенов.

Осем от варненските музеи отварят врати в четвъртък

Сред следващите заглавия, които ще бъдат представени на сцената, са проектът "Театърът чете", както и три комедии - "Приятели" на Здрава Каменова, "Само за жени" на Дарио Фо и "Едноокият цар" от Марк Креует.
БТА