Варненска улица става като Венеция при силен дъжд (СНИМКИ)
Варненска улица става като Венеция при силен дъжд (СНИМКИ) / Dariknews.bg

Варненската улица „Цариброд“ се наводнява при всеки по-силен дъжд. Инфраструктурата около улицата е в много лошо състояние, като липсват отводнителни шахти, а там, където ги има, са задръстени с боклуци и листа.

Продавачи в магазините на улицата коментираха пред Дарик, че проблемът е от близо 10 години, като най-големи поражения върху търговските обекти е нанесло наводнението през юни миналата година.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Имаше над метър вода. Вижте, че няма тротоари и бордюри, няма кое да спира водата. На цялата улица има 2-3 шахти и те са задръстени с листа. Някои от собствениците затвориха магазините си или се преместиха на други улици именно заради постоянните наводнения“, обясни един от продавачите на ул. „Цариброд“.

Като друг основен проблем минувачите, живеещите в кооперациите на улицата и продавачите в търговските обекти, посочиха безразборното паркиране и постоянното неспазване на пътните знаци.

„Улицата е еднопосочна, като има знак за забранено влизане. Постойте 5 минути тук и ще видите колко автомобили спазват този знак. Същото е и със знака, който показва, че е задължително преминаването надясно. Подали сме редица сигнали до КАТ, но до момента няма резултат“, казаха продавачите.

Проблем се оказва и преминаването на пешеходци, които трябва да се движат по пътното платно, а не по тротоара, тъй като на места той е заграден или зает с паркирани коли и контейнери с боклуци. Не липсват и дупки.

Продавачите в магазините на ул. „Цариброд“ коментираха, че до момента от общината не са предприели никакви мерки за справяне с проблемните участъци и постоянното наводняване на улицата. "Надяваме се бъдещият кмет, който и да е той, да обърне внимание на тази улица", допълниха те.