Варненец даде злато за 10 бона на измамници
Варненец даде злато за 10 бона на измамници / DarikNews.bg, архив

50-годишен мъж от Бургас е бил задържан заради измама по телефона, съобщават от полицията. Миналата неделя непознат позвънил на 51-годишен варненец и му обяснил, че съпругата му е пострадала при катастрофа. За извършване на животоспасяваща операция той трябвало да заплати на лекуващия лекар сумата от 12 000 лв. Вместо поисканите пари, измаменият мъж предал на посоченото му лице - посредник малък метален сейф, собственост на сина му, в който се намирали различни видове златни накити на стойност около 10 500 лв., ключове за лек автомобил, както и лични документи. Въз основа на показанията, дадени от пострадалия пред органите на полицията, бил задържан измамникът.

При разпита той заявил, че след предсрочното му условно освобождаване от изтърпяване на наказание по предходна присъда, е подал обява във вестник, че търси работа. По този начин се е свързал с непознати за него лица, по чиито указания, дадени по телефона, е пренасял различни пакети от едно място до друго. Полицията проверява версията на задържания. Варненската районна прокуратура е образувала досъдебно производство.

Пенсионер на 79 години е дал 2000 лв., за да спечели в игра на национална телевизия, съобщават от полицията. Той бил измамен от двама непознати в заведение на бул. "Чаталджа".