Варна с рок фестивал догодина?
Варна с рок фестивал догодина? / netinfo

Предложение за провеждане на рок фестивал във Варна през следващото лято е постъпило в комисията „Култура и духовно развитие" към местния парламент. Това разкри председателят на комисията Даниела Димова.

Предложението е рок фестът да се случи в началото на юни. Сред поканените звезди е Джо Лин Търнър, разкри Димова пред Дарик.

Организаторите на фестивала искат Общината да подпомогне финансово провеждането на събитието. То ще бъде разгледано на следващото заседание на културната комисия.„Лично аз ще работя фестивалът да бъде ежегоден", заяви Даниела Димова.

Мястото за фестивала ще бъде обсъдено с кмета и главния архитект. Според председателя на културната комисия, подходящите места са някой от стадионите, Летния театър или пространство край варненските плажове.

Мащабен рок фестивал във Варна не е имало от доста години. През август 2006 г. морската столица трябваше да приеме "Monsters of Rock". Фестивалът даде заявка за подобряване на рекорд на Гинес - за най-много групи, които ще свирят на три големи сцени. Организаторите на феста обаче се отказаха от 9-дневния маратон 20 дни преди началото. Причината бе забраната на кмета Кирил Йорданов за продажба на бира и претенциите на Общината за времетраенето на концерта.