Варна почете Св. Николай Чудотворец с рибен курбан
Варна почете Св. Николай Чудотворец с рибен курбан / Live.Varna.bg

Със Света Божествена Литургия, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в храм „Свети Николай Чудотворец“, Варна почете празника на християнския светец. Заедно със стотици миряни, за здраве и просперитет на Варна и варненци се помоли и кметът на града Иван Портних, заедно с кап. I ранг Коста Андреев – Началник на щаба на ВМС.

„Обичани от Господа братя и сестри, нека Св. Николай Чудотворец – пазител на всички морски градове и хора, свързани с морето, Ви закриля. Днес е време да склоним глава пред силата на морето, защото пред неговата стихия всички сме равни“, обърна се към варненци митрополит Йоан. Той благодари на кмета на града Иван Портних за доброто отношение към църквата.

Градските прояви продължиха с празничен обяд в залата на Духовно-просветния център към храма „Св. Архангел Михаил“. Точно в 12 часа пространството пред паметника на Доброволеца в кв. „Аспарухово“ се преврна в сцена за възпитаниците на местното читалище и ученици от СОУ „Любен Каравелов“. След концерта варненският митрополит Йоан освети рибен курбан, който беше раздаден на миряните за здраве и благоденствие.