Варна отново става столица на коктейлите
Варна отново става столица на коктейлите / bab.bg

Бармани от цяла България ще се пуснат в XXI-ият национален шампионат. Престижното състезание ще се проведе днес и утре в хотел-галерия „Графит", а организатор е Българската асоциация на барманите.

В спор за титлата Най-добър барман ще се включат 30 участници, сред които само една дама. Състезанието традиционно ще протече в две дисциплини - „класик"и „флеър". Днес са квалификациите, а утре - финалите. Претендентите ще бъдат оценявани от международно жури с председател Ерик Бутон от Франция. Победителите в двете категории печелят квота за Световното през октомври в Пекин.

През 2011 г. бе регистрирано най-доброто постижение на роден барман. Многократният национален първенец в класиката Васил Колев стана световен шампион на първенството на планетата в Полша.

Мохито с краставица е сред актуалните тенденции в правенето на коктейли. Завръща се обаче модата на Мартини и Маргарита, сподели пред Дарик Тихомир Михайлов. 25-годишният добричлия е 4-кратен победител в барманския шампионат в дисциплината „флеър".

Състезанието във Варна ще бъде съпътствано от изложение на алкохолни, безалкохолни напитки и специализирано оборудване, което ще продължи от 17 до 22 часа днес и утре. На своите щандове всички изложители ще предлагат своите продукти за безплатна дегустация на публиката.