Варна - коридор на нелегалния трафик
Варна - коридор на нелегалния трафик / netinfo
Ако искате да работите в чужбина и се надявате на по-добър живот, доверявате се лесно на хората, които ви го обещават - значи сте потенциална жертва на нелегалния трафик, което може да преобърне живота ви на 180 градуса. Всеки от нас може да се хване на коварната стръв на престъпниците, които изкарват милиони за сметка на хилядите очернени съдби.

Изместването на източната граница от 1 януари 2007-ма допълнително ще засили опасността Варна да се превърне в коридор на нелегалния трафик към страните от Европейския съюз. За това предупредиха експерти от фондация "SOS семейства в риск".

По проект за превенция на трафика, финансиран от Община Варна, експерти от фондацията обучават педагози от варненските школа какви съвети да дават на подрастващите, за да не се превърнат някой ден в бели роби.

Как България се бори срещу нелегалния трафик предвид последните констатации в мониторинговия доклад на Европейската комисия и няколко съвета как да избегнете риска от попадане в мрежа за нелегален трафик - всичко това в прикачения звуков файл: