Безплатен концерт с Кунг Фу и китайска музика ще се проведе във ФКЦ
Безплатен концерт с Кунг Фу и китайска музика ще се проведе във ФКЦ / Dariknews.bg
Тази година ще сменят седалките в Зала 1 на Фестивалния комплекс
Строеж на хотел на паркинга на Фестивалния и конгресен център няма да има. За мястото е изготвен само ПУП, който очертава силует за евентуално бъдещо строителство. Това заяви във варненския ефир на Дарик директорът на комплекса Тошко Гяуров.
 
„Този ПУП показва какво може да се направи на мястото, но ние нямаме инвестиционни намерения да строим. Може да е за паркинг на няколко нива - надземен или подземен, или друга обществена сграда, но не сме имали намерение да строим там”, категоричен е Гяуров.
 
По негови думи назад в годините е било предвидено строителство на паркинг и хотел, както и покриване на терасата, но поради недостиг на средства проектът е замразен. Според директора на ФК комплексът би спечелил повече от паркинг, отколкото от хотелска част. Около центъра има достатъчно хотели, в които се настаняват гостите, които идват за различни събития, затова няма нужда от строителство на нови, смята Гяуров.
 
Фестивалният и конгресен център се развива успешно и през миналата година има с над 20 процента повече приходи спрямо предходната, поясни той.
 
През 2017 година печалбата е 250 хиляди лева. Тя се инвестира в ремонти и оборудване на залите с техника, а дълговете са изчистени, увери шефът на комплекса. Той добави, че през тази година ще бъдат сменени седалките в Зала 1, която за последно бе обновена през 2005 година. Предвидени са ремонти и на стари помещения, за да бъдат поети допълнителни събития.
 
Наред с фестивалите, които се провеждат всяка година, през тази във ФК ще видим и френски звезди, обеща Гяуров. Амбицията е да гостуват Жулиет Бинош и синът на Ален Делон. Предстоят и много концерти, театри, кино прожекции. Вече са подписани договори за над 100 театрални постановки, уговорени са 70 музикални събития.
 
Всеки ден през комплекса минават между 1000 - 2000 души, добави Гяуров.