Свилен Крайчев: Непременно трябва да се състави правителство
Свилен Крайчев: Непременно трябва да се състави правителство / Дарик Варна, архив

Всяко отлагане за съставяне на правителство оттук нататък само би влошило ситуацията. Какво ще бъде решението зависи единствено от нивото на политическите партии, но сформирането на кабинет трябва да стане непременно. Това мнение изрази във варненския ефир на Дарик Свилен Крайчев – зам.-генерален секретар на Парламентарната асамблея за черноморското икономическо сътрудничество /ПАЧИС/, членове на която наблюдаваха провеждането на изборите у нас. Делегацията, изпратена в България, се състои от трима души.

Според Крайчев и колегите му изборният процес у нас е протекъл нормално, демократично и спокойно. Чуждите наблюдатели даже останали с впечатлението, че дори не личи, че в страната има избори. Те били изненадани от „лежерното” провеждане на вота.

Свилен Крайчев отказа да коментира резултатите от изборите, но обясни, че победата на ГЕРБ след тежък управленски мандат е добър атестат за партията.

За момента не е взето решение дали ПАЧИС ще наблюдава частичните местни избори във Варна, тъй като засега организацията залага само на парламентарно ниво.