Светило в пластичната хирургия ще оперира във Варна
Светило в пластичната хирургия ще оперира във Варна / netinfo
Директорът на Института по пластична хирургия в Москва, академик Владимир Висарионов ще идва с екип да оперира във Варна. Това обяви пред медиите шефът на частна клиника по пластична хирургия в морската столица проф. Темелко Темелков.

Създаден е Българо-руски институт по пластична хирургия, който освен практическата дейност ще провежда конференции, семинари и лекции по най-модерните похвати в естетичната хирургия.

Д-р Лячеслав Лихарев от московския институт сподели, че Варна е перфектното място за изграждане на подобен институт, заради местоположението си, професионалистите и многото възможности за провеждане на следоперационни рехабилитации. Той допълни, че по този проект искат да вземат участие и от Турция и два убиверситета в Германия. Това означава, че още догодина може да се наложи да прекръстим институа на Международен, заключи д-р Лихарев, който е изпълнителен директор на новосъздадения инстиут.

Освен това цените на нашите услуги тук ще са доста по-ниски от същите в Европа и Русия, което ще накара доста хора да идват тук. Между 800 и 2000 евро са цените на различните операции.

Има подписано споразумение между здравните каси в Русия и България, и във Варна ще идват на лечение майки с деца, които имат вродени малформации, съобщи още руският специалист. Те ще ползват клиничните пътеки по здравната каса, които са предвидени за тези случаи.

От другата седмица започват записванията за операции, а когато се съберат към 10 пациента екипът на академик проф. Висарионов ще дойде за седмица, за да проведат операциите.

По проекта се работи усилено с университета в Екатерининбург от две години насам. За отличното взаимодействие са допринесли много министър Радослав Гайдарски и Генералният консул на Русия във Варна Анатоли Штелкунов.

Д-р Лихарев съобщи, че бизнесът е много заинтригуван от този проект, тъй като има интерес да идват богати туристи във Варна. От това ще спечели България и Варна в частност, а други два подобни центъра ще бъдат разкрити догодина и в София и Бургас.