Станишев да изпее песента на Мишо Шамара пред ПЕС, предложиха от ГЕРБ
Станишев да изпее песента на Мишо Шамара пред ПЕС, предложиха от ГЕРБ / Sofia Photo Agency, архив

Никой от ГЕРБ не е подал сигнал за творчеството на даден музикант, увери председателят на ПГ на управляващите Красимир Велчев. Той коментира предложението на червените да се върне член Първи от Конституцията заради проверката на прокуратурата на песен на Мишо Шамара, в която се пее - „Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба". Според мнозинството текстът на песента е изключително вулгарен.

„Искам да заявя категорично, че никой от ПГ на ГЕРБ, нито от партия ГЕРБ някой е сигнализирал или е обръщал внимание на даден творец какво пише, защо пише. Тук има един друг момент. Станишев си позволи от трибуната на парламента да манипулира вашето мнение. Доказателство за това е текстът, който ние сме подготвили. Няма да го четем, защото е под нашето достойнство да четем такъв текст в парламента, но настояваме Сергей Станишев да прочете текстът докрай. Да прочете за бялото, да прочете за зеленото, да прочете за червеното. Дори предлагаме в събота да вземе рапъра, ние ще осигурим преводач, в Брюксел да изпеят заедно тази песен", заяви Велчев.

По думите му текстът на песента не им е направил впечатление, нито са подавали сигнала: „На нас ни направи впечатление това, че председател на парламентарна група чете част от този текст от трибуната на Народното събрание. Това за нас е стряскащото. Затова предлагаме да я изпее в Брюксел, като отиде ПЕС да го избира за президент, да вземе и рапъра".