Смяната на шефовете в „Паркинги и гаражи се отлага
Смяната на шефовете в „Паркинги и гаражи се отлага / Дарик Варна, архив

Предложението за смяна на борда на директорите на „Паркинги и гаражи" да се отложи и разгледа на следващата общинска сесия, гласува местният парламент. Точката излезе от дневния ред по искане на Иван Портних от групата на ГЕРБ. Аргументите му са, че разговорите с администрацията показват, че съдбата на дружеството все още е неясна.
Общинските съветници одбориха предложението единодушно с 37 гласа „за".

Портних отправи и второ предложение, което съветниците също приеха. Според тяхното решение Управителният съвет на „Паркинги и гаражи" няма право да предприема никакви разпоредителни действия до следващата сесия на местния парламент.

Съветниците решиха още да бъде прекратено участието на общинската фирма в командитното дружество „Транспортен център за мобилност".

Дружеството е създадено преди около година и то е дъщерно на „Паркинги и гаражи". Вписано е в Търговския регистър и е собственост на фирмата 100 процента, обясни наскоро Мирослав Михов - председател на Съвета на директорите на „Паркинги и гаражи". То било добър вариант да се организира Синята зона във Варна, тъй като общинската фирма имала задание да я организира, но без да й се отпуснат пари за целта.

„Паркинги и гаражи", заедно с частна фирма се оказаха съдружници в командитното публично-частно дружество "Транспортен център за мобилност", което щеше да събира таксите от Синята зона. Стартирането й обаче бе отменено дни преди да започне събирането на такса за паркиране в центъра.