Сложиха на тезгяха склада с трихлоретан на „Полимери”
Сложиха на тезгяха склада с трихлоретан на „Полимери” / снимка: bcpea.org

Складово стопанство за дихлоретан, собственост на Полимери Инвест АД, се продава от частен съдебен изпълнител. Имотът в Девня се предлага на първоначална тръжна цена от 381 330 лв., показва проверка в Регистъра на публичните продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Складът представлява бетонова вана със застроена площ от 9 000 кв. м. заедно с изградения в нея метален резервоар за дихлоретан с обем 15 000 куб. м. обявеното за продан стопанството включва и едноетажна промишлена сграда, разположена на терена с площ от над 12 декара.

Средствата от продажбата ще отидат в полза на Агрополихим АД, които са страна по изпълнителното дело.

За продажба са обявени и имоти на ПФК ЦСКА ЕАД в Карадере. Парцелите в зоната за отдих „Бяла - север" са два - единият с площ 2 438 кв.м. , а другият - 9 864 кв.м. Наддаването за тях ще е поотделно и ще започне от цени съответно 44 100 и 177 300 лв.

Върху имотите има възбрани по няколко изпълнителни дела. Средствата от продажбата ще са за удовлетворяване вземането на взискателя - ПСФК Черноморец Бургас АД.

Наскоро ПФК ЦСКА бе конституиран като заинтересовано дружество по делото, което Административният съд във Варна образува по протест от Окръжната прокуратура. То е против решението на Общинския съвет в Бяла, с което е одобрен подробният устройствен план за регулация на зоната за отдих „Бяла-север" в Карадере.