Семейството във Вълчи дол разстреляно със законно оръжие
Семейството във Вълчи дол разстреляно със законно оръжие / netinfo

Огнестрелното оръжие, с което се предполага, че е извършен разстрелът на родителите и сина им във Вълчи дол, е законно притежавано. То е открито и иззето от дома на семейството.

Заключенията на балистичната експертиза  ще дадат отговор дали с този пистолет са причинени огнестрелните наранявания по трите тела. Назначени са също медицинска и дактилоскопна експертиза. При огледа са иззети веществени доказателства.

По случая е образувано досъдебното производство срещу неизвестен извършител. Основната версия, по която се води разследването, е за убийство с последвало самоубийство след битов скандал. Разследващите обаче не изключват нито една версия.

Труповете на разстреляното семейство във Вълчи дол бяха вдигнати днес по обяд. Преди това десетина роднини и близки чакаха пред входа на къщата на улица "Кап. Георги Мамарчев" 19. След като полицията направи втори оглед, те бяха пуснати в голямата стая на първия етаж да се приготвят за погребението, съобщава "24 часа".

Бащата Енчо Иванов е започнал работа като пожарникар във Вълчи дол, после е постъпил на същата работа в Девня. Пенсионер е, но пак работеше в частна девненска пожарна, казаха съседи. Занимавал се е с производство на мед, дори имал сертификат за износ и собствен етикет.

Версията, че синът Калоян е бил наркоман, бе опровергана от близка на семейството.

"Калоян не може да направи такова нещо. Като малък е опитвал, но беше сериозен мъж. От шест месеца работеше като майстор във фирма за облицовки, взимаше заплата от по 1500 лева. На Коледа го взехме с колата от Варна и той през цялото време говореше за баницата на майка си, радваше се, че ще се прибере у дома за празниците", каза жена, която е майка на приятелка на разстреляния син.