/ iStock/Getty Images
Огромен интерес предизвика изнесената приемна на омбудсмана Диана Ковачева във Варна. За няколко часа тя изслуша над 60 жалби, като най-честите оплаквания бяха от абонати на ВиК и „Енерго Про”. 

Пакет от законодателни промени предлагат омбудсманите

Помощ от омбудсмана потърсиха медици от Тубдиспансера, които от осем месеца не са получавали заплати и работно облекло. В здравното заведение, което от дълго време е в тежко финансово състояние, липсва и отопление през зимните месеци. 

Родители на деца, трениращи във футболен клуб „Тича”, са недоволни от състоянието на тренировъчната база. Тя е в окаяно състояние, а малчуганите пътуват 10 километра, за да стигнат до нея. Омбудсманът вече е сезирал кмета на Варна с искане да бъде направен основен ремонт на стадиона. 

Омбудсманът Диана Ковачева ще се срещне с протестиращи заради пътя Ардино-Кърджали

Подписка с 1800 имена беше връчена на Ковачева от пенсионери от Шумен. За съдействие към обмудсмана се обърна и бащата на болно от церебрална парализа дете. То не може да ползва полагащите му се часове за рехабилитация заради липсата на свободни места в здравните заведения във Варна.    

Граждански организации са разтревожени от промени, които предвижда Законът за социалните услуги. Ковачева се ангажира да изпрати техните предложения до ресорния министър.