Васил Иванов
Васил Иванов / Дарик- Кюстендил
Подкрепа при приемането на пакет законодателни промени , предложени от омбудсманите  е заявила на среща с тях националният омбудсман Диана Ковачева.Като изключително плодотворна и даваща вече резултати по отношение подобряване  комуникацията с администрацията на националния омбудсман определи срещата с Диана Ковачева омбудсманът Васил Иванов.
Ковачева е поела ангажимент да съдейства за промяна на закон за местно самоуправление.“Знаете от 4 години се борим за това.Ние излязохме с обща декларация и от нейно име за по- добра комуникация и с Националното сдружение на общините, получихме уверение  и от двама  кмета, които са в УС на сдружението-Хасан Азис и Димитър Николов,които ни обещаха пълно съдействие Искаме да се уеднаквят  мандатите ни.Например колегата от Омуртаг показа неговият правилник, според който няма ограничение в броя на мандатите си, неговият мандат е 5 годишен, моя- 4 годишен, на нас това ни пречи“, коментира Иванов.
Той е получил съдействие от Диана Ковачева и за допълнение  в Кодекса на труда,касаещи обявяването на градски празници за неработни  и почивни дни.
„Знаете моята болка , за обявяването на празника на Кюстендил за неработен и почивен ден.Оказва се, че не е достатъчно текста в ЗМСМА, който дава право на Общински съвет да го обяви за такъв.Националният омбудсман ще направи необходимите консултации за това, къде да намери място този текст в Кодекса на труда“, заяви Иванов.
Васил Иванов ще предложи и промени в Закона за управление на етажната собственост и по- голяма намеса на администрацията при решаване на проблеми.
“При мен дойдоха живеещите в един блок в кв.“Запад“, които имат проблем и не могат да си сменят домоуправителя, който е събирал пари в блока и не ги е отчел.Хората не са могат да кандидатстват за саниране и не могат да си решават битовите проблеми“, уточни Иванов.
Той е категоричен, че с новият Общински съвет ще работи по приоритетите си.Сред тях е решаване на проблема с паркирането пред поликлиниката в Кюстендил. Ще бъдат възстановени през пролетта и редовните приемни по селата на община Кюстендил.
След нова година се очаква и първата приемно на Диана Ковачева в Кюстендил.