Руси Динков-Полковника
Руси Динков-Полковника / Снимка ТРУД, архив
Руси Динков-Полковника и синът му Стоян са сред задържаните при проведена в четвъртък във Варна масирана полицейска операция по линия противодействие на наркоразпространението.

Общо 13 души бяха арестувани при акцията, като прокуратурата е привлякла като обвиняеми петима от тях. Освен 63-годишният Руси Динков и 40-годишният му син Стоян сред тях са още Кирил Д.(54 г.), Константин К. (34 г.). и Росен К. (51 г.).  За тях прокуратурата ще поиска да им бъдат наложени мерки за неотклонение "задържане под стража"

13 наркодилъри задържани при спецакция във Варна

Сред иззетите по време на операцията наркотични вещества са над 350 грама марихуана, над 600 мл течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи активното вещество тетрахидроканабинол, и 3,27 грама амфетаминопроизводни.

Част от течния наркотик, получен по иновативна технология, бил поставен в спринцовки. Цената на една спринцовка се търгувала на уличния пазар по 1500 лева. От 1 кг тревиста маса марихуана по тази технология се получавали по около 60 мл наркотична течност, известна като масло от марихуана.

Руси Полковника и синът му задържани като босове на наркобанда

В един от претърсените 11 адреса е било установено и неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, като е намерен и казан за изваряване на ракия и около 220 л ракия. За тези престъпления ще бъдат повдигнати допълнителни обвинения. При операцията е иззета и голяма сума пари, съобщават от пресслужбата на държавното обвинение. 

Руси Динков(вдясно) като спонсор на

Руси Динков е бивш спонсор на футболния клуб „Спартак” Варна. Преди 11 години бе взривена бомба пред офиса му във Варна. 

Взривената автомивка е собственост на футболен спонсор

През 2016 г. Динков и синът му отново бяха арестувани при акция на спецпрокуратурата и ГДБОП за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.