Румънските полицаи внасяли спокойствие по курортите
Румънските полицаи внасяли спокойствие по курортите / Дарик Добрич
Румънските полицаи
49710
Румънските полицаи
  • Румънските полицаи

Работата на българските полицаи в екип с румънските им колеги през летния сезон е била от категорична полза за спазването на реда в курортите, коментира пред Дарик шефът на варненската полиция комисар Димитър Димитров. Чужденците са съдействали при проверки на лица и при реагиране на сигнали. Тази дейност е била много добре възприета от румънските туристи, които са почивали спокойно. По този начин е била облекчена работата на българските полицаи.

Униформените от северната ни съседка са помагали и информационно при проверки на автомобили като са ползвали своя база данни. Така те са изяснявали статута на румънски коли, засечени на наша територия.

Най-често туристите се оплакват от функционирането на паяка в комплекса „Златни пясъци”. Ако румънски полицай обаче им обясни, че това е законно и правилата са такива, оплакванията намаляват. Полицаите помагали и на нашите униформени в комуникацията с румънските гости. Димитров изрази надежда полезната практика да продължи и обясни, че чужденците са работили у нас на разменни начала. Наши полицаи са помагали на колегите си в зимните курорти на Румъния.

През юли и август миналата година 8 румънски полицаи на 4 смени участваха в съвместни екипи на служителите на Пето районно управление.